Nusprendėte, kad jums reikia naujo stogo. Keli rangovai pateikė sąmatas. Kaip sužinoti, kuri iš jų jums tinka? Priimant sprendimą dėl stogo keitimo svarbu tiksliai suprasti, ką siūlo rangovas. Į daugumą naujo stogo dengimo pasiūlymų paprastai įtraukiami keli produktai ir (arba) paslaugos.

STIKLAS

Pagrindinis stogo keitimo sąmatos elementas yra faktinė stogo dangos medžiaga. Sąmatoje bus nurodytas rangovo ketinamų naudoti čerpių gamintojas ir tipas. Joje taip pat bus nurodytas čerpių stilius. Populiariausios yra architektūrinės arba matmenų čerpės. Jos kelia daugiau susidomėjimo ir dažnai imituoja kitų stogo dangų, pavyzdžiui, šiferio ar čerpių, išvaizdą. Jame gali būti nurodytas spalvų pasirinkimas arba galimybės, jei dizainas buvo pirminio aptarimo dalis. Sąmatoje taip pat bus nurodyta tos rūšies čerpių gamintojo garantijos trukmė.

DENGIMAS

Jei jūsų stogas turi kaminus, mansardas ir sienas, sąmatoje matysite apskardinimą. Aptaisymas apsaugo nuo vandens prasiskverbimo už ir po čerpėmis, dėl ko vanduo gali pakenkti konstrukcijai.

Aptaisai paprastai yra ploni aliuminio arba cinkuoto plieno lakštai. Daugelis profesionalių stogdengių patys pasigamina iš skardos lakštų. Aptaisai įrengiami virš stogo ir sienų konstrukcijos sujungimų. Galimos sritys – slėniai, kaminai, mansardos, langai, vamzdžiai, stoglangiai, verandos, deniai ir kraštai.

Naujas apvadas dažnai įrengiamas kartu su nauju stogu. Jei apvadas sugenda arba atsilaisvina, jis gali smarkiai pakenkti jūsų namui. Svarbu įsitikinti, kad ji tinkamai sumontuota, kad išvengtumėte nereikalingos žalos.

PADANGOS

Į kiekvieną stogo keitimo sąmatą turėtų būti įtrauktas vienas elementas – paklotas. Paklotas yra apsauginės medžiagos sluoksnis tarp stogo pakloto arba faneros ir čerpių. Dažnai vadinama veltinio popieriumi, ji yra pirmasis stogo hidroizoliacijos sluoksnis.

Gamintojai sustiprina paklotą stiklo pluoštu, kad jis būtų tvirtesnis ir atsparesnis plyšimui, būtų lengviau montuoti ir pagerėtų jo hidroizoliacinis veiksmingumas.

Gamintojai nuolat kuria naujas pakloto technologijas. Naujesni sintetiniai paklotai dar labiau padidina efektyvumą, palengvina ir saugo įrengimą bei prailgina ilgaamžiškumą. Kai kurie gamintojai sukūrė ekologiškus ir ekologiškus pakloto gaminius.

Paprastai rekomenduojama naudoti to paties gamintojo paklotą, kaip ir gontus, nes jie sukurti taip, kad veiktų kartu. Jo gali būti reikalaujama, kad galiotų garantija.

Rangovas parinks geriausią pakloto tipą jūsų stogo keitimui, atsižvelgdamas į stogo tipą ir klimatą, kuriame gyvenate. Jei turite klausimų dėl jų pasirinkimo, jie yra geriausias jūsų konkretaus projekto šaltinis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *